ms.detector.media
MediaSapiens
07.05.2021 15:55
Після оновлення iOS лише 12% користувачів дозволяють відстеження застосунків
Після оновлення iOS лише 12% користувачів дозволяють відстеження застосунків
У США функцію відстеження залишили лише 4% користувачів.

За даними дослідження аналітичної компанії Flurry, після введення оновлень конфіденційності на iOS 14.5, які запрацювали 26 квітня, переважна більшість користувачів iPhone вимикають функцію відстеження у додатках. Дані базуються на вибірці 2,5 мільйонів щоденних мобільних активних користувачів. Всього у світі функцію відстеження запустили лише 12% користувачів. Про це пише видання MacRumors.

Повідомляється, що з моменту оновлення показники Flurry демонструють стабільний рівень відмов від відстеження додатків. «Виклик для ринку персоналізованої реклами буде значним, якщо перші два тижні в кінцевому підсумку відображатимуть довгострокову тенденцію», — пише MacRumors.

Нагадаємо, через оновлення iOS 14.5 мобільні застосунки та рекламодавці не зможуть збирати дані про користувачів iPhone без їх явної згоди, як було можливо дотепер. Таким чином, якщо більшість користувачів відмовляться передавати дані при завантаженні додатків, компанії-рекламодавці можуть понести збитки.

Як вже писав MediaSapiens, із липня 2020 року між корпораціями Apple і Facebook триває напружений конфлікт. Apple змінює налаштування, забороняючи власникам додатків використовувати персональні дані. Тепер, завантажуючи додаток, користувач має відповісти, чи погоджується він, що ця програма «стежитиме» за ним. У Facebook із такою політикою не погоджуються і вважають, що це завдасть малим компаніям фінансових збитків. Адже через відмову користувачів надавати персональні дані рекламу буде проблематично таргетувати, тож і витрачати на неї доведеться більше (або ж вона просто стане менш ефективною).

Фото: unsplash

ms.detector.media