ms.detector.media
MediaSapiens
07.05.2021 15:00
Засновник компанії Amazon Джефф Безос продав свої акції на 2,5 млрд доларів
Засновник компанії Amazon Джефф Безос продав свої акції на 2,5 млрд доларів
Цього року Безос планує продати ще близько двох мільйонів акцій.

Джефф Безос продав акції компанїі Amazon на близько $2,5 млрд. Наразі це перший продаж акцій компанії у 2021 році, проте невдовзі Безос планує продати ще 2 мільйони акцій. Про це повідомляє Bloomberg.

Як йдеться у повідомленні, Безос продав цього тижня близько 739 000 акцій за попередньо складеним планом торгів. Наразі відомо, що за 15 років після того, як Amazon.com вийшов на біржу в 1997 році, Безос продав приблизно п'яту частину інтернет-магазину. Вартість його частки за останні роки зросла до такої міри, що він може продати порівняно невеликі частки за мільярди доларів.

Нагадаємо, компанія Amazon оприлюднила суму своїх прибутків за перший квартал 2021 року. Всього за 3 місяці компанії вдалося заробити 108,5 млрд доларів, що на 44 % більше, ніж вдалося заробити за перший квартал 2020 року, коли компанія отримала 75,5 мільярдів прибутку.

Також американський програміст Альваро Монторо створив онлайн-калькулятор, який посекундно підраховує заробіток глави корпорації Amazon Джеффа Безоса.

Міні-сайт виглядає як табло з лічильником і підписом «Ось скільки заробив Джефф Безос з тих пір, як ви зайшли на цю сторінку». З пливом часу та збільшенням суми з'являються різнокольорові примітки: «50 секунд. Цього вистачить, щоб купити повністю заряджену Tesla Model S (182 тисячі доларів)», «111 секунд. Це більше, ніж президент США заробляє в рік (400 тисяч доларів)» тощо.

Фото: unsplash

ms.detector.media