ms.detector.media
MediaSapiens
07.05.2021 10:34
Через скоординовану неавтентичну поведінку Facebook видалила 105 облікових записів, пов’язаних зі «Слугою народу»
Через скоординовану неавтентичну поведінку Facebook видалила 105 облікових записів, пов’язаних зі «Слугою народу»
Також соцмережа видалила 24 сторінки пов’язані із цією ж політсилою та 5 сторінок в Instagram.

Соціальна мережа Facebook видалила понад 100 акаунтів та 24 сторінки із України за так звану скоординовану неавтентичну поведінку. У Facebook встановили, що видалені акаунти були пов’язані із партією «Слуга народу». Про це повідомляється у звіті компанії Facebook.

«Ми видалили 105 облікових записів Facebook, 24 сторінки та п’ять облікових записів Instagram, що були створері в Україні та націлені на неї. Ми почали вивчати діяльність цих акаунтів після огляду публічних звітів від новинних ЗМІ в Україні, від видання "Букви". Ми виявили  зв'язки цих сторінок із особами, пов'язаними зі Слугою Народу», — йдеться у звіті Facebook.

Також повідомляється, що дописи на видалених сторінках робили українською та російською мовами. Теми дописів стосувалися пандемії COVID-19, корупції в Україні, політики. У дописах із видалених сторінок також критикували дії опозиційних партій та політиків, а на рекламу сторінок витратили понад 200 тисяч доларів.

Раніше видання Букви розповідало, як ботоферми влади підтримують Зеленського та знищують його опонентів та виявило, що ботоферма налічує щонайменше 20 сторінок в Facebook (перелік тут) і понад 100 фейкових акаунтів ( перелік у цій табличці).

Нагадаємо, із фейсбуку видалили близько 1700 профілів через так звану «скоординовану неавтентичну поведінку» у соціальній мережі. Зокрема, окремі сторінки заблокували через те, що фото профілю на них було згенероване штучним інтелектом.

Фото: unsplash

ms.detector.media