ms.detector.media
MediaSapiens
05.05.2021 19:02
У мережі з’явилося відео, на якому видно, як українські курсанти знаходять у своєму супі рака. В Міноборони кажуть, що це фейк
У мережі з’явилося відео, на якому видно, як українські курсанти знаходять у своєму супі рака. В Міноборони кажуть, що це фейк
Відеоролик виклала в мережу народна депутатка від партії «Голос» Соломія Бобровська.

В інтернеті з’явилося відео, на якому курсанти одного з військових вишів України знаходять у своєму супі рака. Відео в мережу завантажила народна депутатка від політичної сили «Голос» Соломія Бобровська. Однак у Міністерстві оборони запевняють, що відео — фейкове. Про це пише Hromadske, а позиція Міністерства оборони з цього приводу з’явилася на їхньому офіційному сайті.

Крім того, що Бобровська оприлюднила відео з раком у борщі, вона додала, що у квітні заступник глави Міноборони Ігор Халімон на засіданні комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки нібито зазначив, що харчові закупівлі для його відомства контролює монополіст «Військсервіс-Волонтер». Депутатка додала, що готує депутатське звернення з цього приводу на ім'я президента Володимира Зеленського із проханням врегулювати це питання.

Натомість в Міноборони наголошують, що посадовці Харківського національного університету повітряних сил імені Івана Кожедуба, де нібито було відзняте відео із супом, не певні в його справжності.

Як заявляють у навчальному закладі, після появи відео у виші перевірили їдальню та не виявили на кухні раків.

«Таке створіння абсолютно не притаманне фауні України й схоже на ракоподібних, які живуть у північних морях та океанах. Тобто на суходолі чи в приміщеннях кухні та їдальні ХНУПС воно навіть теоретично не вижило б, і в Харкові його можна побачити тільки в екзотичному зоомагазині. Або ще як реквізит аматорського відео», — заявляють у Міністерстві оборони. Там додають, що рак, якого видно на відео, може бути іграшковим, адже істота в кадрі — зелено-коричневого кольору, а після варіння вони стають червоними.

Нагадаємо, раніше Міністерство оборони України назвало фейком повідомлення російських ЗМІ про нібито перекидання з Росії на Донбас понад 100 танків Т-72. 

Фото: скріншот з відео

ms.detector.media