ms.detector.media
MediaSapiens
05.05.2021 15:53
Signal намагався показати користувачам Instagram, як компанія Facebook краде їхні дані
Signal намагався показати користувачам Instagram, як компанія Facebook краде їхні дані
Для цього Signal хотів запустити в соцмережі рекламу в якій перерахував, які дані користувачів отримує компанія Facebook та продає користувачам.

Додаток Signal, який дбає про конфіденційність та безпеку своїх користувачів створив рекламу в соцмережі Instagram, аби показати, які дані і як саме компанія Facebook, якій і належить Instagram, збирає від користувачів. Проте запустити рекламу Signal не вдалося, адже Instagram забанив акаунт з якого її замовили. Про це пише видання Meduza.

Повідомляється, що в рекламі Signal перерахував, що саме компанія Facebook дізнається про своїх користувачів і що продає рекламодавцям.

«Ви бачите цю рекламу, тому що недавно стали інструктором по пілатесу та божеволієте від мультфільмів. Це реклама використовувала ваше місце розташування, щоб визначити, що ви в Ла-Хойя. Ви цікавитеся блогами про батьківство і роздумуєте про усиновлення для членів ЛГБТК-спільноти», — одне з повідомлень, яке хотів запустити Signal.

Також Signal у своєму блог-пості наголосив, що компанія Facebook більш ніж зацікавлена в тому, щоб продавати доступ до інформації про життя людей і не розповідати їм, як саме їхні дані використовуються.

Нагадаємо, за даними дослідження, яке провела компанія pCloud, понад 50% мобільних застосунків збирають дані своїх користувачів та надають їх третім особам. Найбільше даних третім особам передають Instagram, Facebook та LinkedIn, найменше — Signal та Clubhouse.

Фото: unsplash

ms.detector.media