ms.detector.media
MediaSapiens
29.04.2021 11:01
Google удосконалить систему виявлення землетрусів на базі Android
Google удосконалить систему виявлення землетрусів на базі Android
Додаток від Google може як виявляти небезпеку землетрусу, так і сповіщати про неї своїх користувачів.

Компанія Google розширює свою систему виявлення землетрусів та сповіщення про небезпеку на базі Android. Розробники вирішили заповнити прогалини, які виникали в роботі сейсмометрів. Відтепер програма, яка спершу запрацювала в Каліфорнії минулого року, буде доступна також у Греції та Новій Зеландії. Про це пише The Verge.

Повідомляється, що Google працює над тим, щоб виявляти землетруси та попереджати людей. «Пристрої Android спочатку відчують хвилі, породжені землетрусами. Потім Google аналізує дані з телефонів та надсилає попередження для користувачів у зоні ураження. Користувачі отримуватимуть сповіщення автоматично, якщо не відмовляться від послуги», — йдеться у повідомленні.

Google розробляв програму у співпраці з Геологічною службою США та Управлінням надзвичайних ситуацій губернатора Каліфорнії. Як пише The Verge, минулого року Google розпочав збір даних про землетруси з телефонів, а потім ці дані використовували для надання інформації користувачам, якщо вони шукали на своїх телефонах щось про «землетрус» чи «землетрус поблизу мене».

За даними The Verge, система Google працює, оскільки кожен телефон вже оснащений акселерометром, який може виявляти рух. Акселерометр також може виявляти первинні та вторинні хвилі землетрусу.

«Було б чудово, якби скрізь існували просто системи на базі сейсмометра, які могли б виявляти землетруси», — заявили у Google.

Нагадаємо, в останній версії Google Chrome для Android з’явиться нова функція, яка дозволить користувачам знати, чи впали ціни на ті товари, які вони переглядали нещодавно. Нова функція працює у версії Chrome 90, однак поки вона ще не доступна для всіх користувачів. Після того, як ви активуєте функцію відстеження ціни у своєму браузері, Chrome слідкуватиме за вашими відкритими вкладками, й якщо ціни на товари, які ви переглядали, впали, ви отримаєте сповіщення про це

Фото: unsplash

ms.detector.media