ms.detector.media
MediaSapiens
28.04.2021 10:38
Через проблему в програмному забезпеченні Horizon, понад 700 співробітників британської пошти потрапили під суд
Через проблему в програмному забезпеченні Horizon, понад 700 співробітників британської пошти потрапили під суд
Співробітників звинувачували у розкраданні коштів, адже через збої у програмі, у працівників відділень утворювалися «касові недостачі».

Внаслідок технічних збоїв у роботі програми Fujitsu Horizon, яку використовувала пошта Великої Британії, постраждали кілька тисяч працівників, яких керівництво пошти звинувачувало в розкраданні грошей. Понад 700 співробітників навіть постали перед судом, ще чимало людей втратили роботу. Про це пише видання DTF.

Повідомляється, що британська пошта нарешті визнала, що проблема виникла не через працівників, а через проблеми із програмним забезпеченням пошти — програмою Horizon, через яку проводився облік фінансів компанії з 2000 року. У коді програми виявили помилку, через яку й страждали працівники, проте керівництво пошти довгий час заперечувало це.

«Керівництво Post Office регулярно помічало недостачу в програмі і відправляло абсолютно невинних співробітників під суд або ж їх звільняли, змусивши попередньо покрити компанії "збитки"», — йдеться у повідомленні DFT.

За даними The Verge, в період з 2000 по 2014 роки за розкрадання грошей під суд пішли 736 співробітників. Проте вже у 2019 році окремі звільнені працівники змогли довести свою невинність, через що суд виправдав 555 співробітників. Суд також зобов’язав компанію виплатити їм моральну компенсацію. Як повідомляє BBC, відтоді було зареєстровано 2,4 тисячі звернень за компенсаціями. Наразі суд вже анулював судимість для 45 осіб.  

Тепер пошта Великої Британії повинна замінити софт на більш надійний, аби подібник випадків не траплялося у майбутньому.

Фото: unsplash

ms.detector.media