ms.detector.media
MediaSapiens
27.04.2021 17:25
Російські хакери зламали сервер поліцейського управління Вашингтона
Російські хакери зламали сервер поліцейського управління Вашингтона
Кіберзлочинці викрали понад 250 гігабайтів даних.

У ЗМІ з’являються повідомлення про те, що члени російськомовної хакерської групи «Бабук» зламали сервер поліцейського управління Вашингтона і вкрали конфіденційну інформацію, зокрема — дані про інформаторів поліції. Про це пише Укрінформ з посиланням на АР.

Наразі відомо, що хакери розмістили на своєму вебсайті скріншоти, які і є підтвердженням злочину — викрадення понад 250 гігабайтів даних. Як повідомляє Укрінформ, кіберзлочинці погрожували правоохоронцям та вимагали викуп. У разі, якщо викупу не буде за три дні, хакери обіцяли злити дані кримінальним угрупуванням.

«Нам відомо про несанкціонований доступ до нашого сервера. У той час як ми розслідуємо повний вплив і продовжуємо аналізувати діяльність, ми залучили ФБР для повного розслідування цієї справи», — заявили у поліції Вашингтона.

Нагадаємо, раніше Сполучені Штати Америки назвали шість технологічних російських компаній, проти яких ввели санкції за підтримку російської розвідки й стосунок до кібератак на державні органи США, які відбулися наприкінці 2020 року. 

До того президент США Джон Байден підписав указ про запровадження санкцій проти 32 юридичних та фізичних осіб Росії за намагання вплинути на президентські вибори у 2020 році. Під санкції потрапили шість російських технологічних компаній, які підтримують російську розвідку, та ймовірно мають стосунок до кібератак на США які відбулися наприкінці 2020 року. Також в США офіційно заявили, що до згаданих кібератак причетна Росія.

Як писав MediaSapiens, 11 грудня 2020 року уряд США та компанія SolarWinds виявили порушення у програмному забезпеченні управління мережею Orion, яку використовують численні державні установи США та багато приватних організацій. Того ж місяця в Associated Press повідомили, що деякі «найглибші таємниці» уряду США викрали в результаті скоординованої багатомісячної атаки російських хакерів. За даними AP, щонайменше два урядові відомства та десятки інших «вартісних цілей державного та приватного сектору» були уражені після завантаження пошкодженого комерційного оновлення програмного забезпечення.

Хакери проникли в інфраструктуру розробки програми SolarWinds і додали власне шкідливе програмне забезпечення в законне оновлення. У березні 2020 року цей зловмисний «патч» розповсюдили. Оновлення забезпечило доступ до мереж Solarwinds, із яких хакери викрали дані.

Фото: unsplash

ms.detector.media