ms.detector.media
MediaSapiens
27.04.2021 14:10
Іспанський інженер створив спеціальний Telegram для спілкування з бабусею — Yayagram
Іспанський інженер створив спеціальний Telegram для спілкування з бабусею — Yayagram
Автор пристрою — Мануель Лусіо Дальо.

Інженер із іспанського міста Бургос Мануель Лусіо Дальо розповів у твітері про власний винахід для 96-річної бабусі. Для того, аби не втрачати зв’язок із бабусею, чоловік створив для неї персональний Telegram — Yayagram. Про це пише Афиша Daily.

Повідомляється, що новий пристрій виглядає як вінтажне радіо: всі елементи інтерфейсу за функціями аналогічні додатку соцмережі, а зовні схожі на елементи тієї епохи, коли не було сенсорних екранів. Такі кнопки довелося створити через те, що що бабусі було складно освоїти сенсорний екран смартфону.

«Щоб відправити повідомлення, бабуся перемикає кабель, вибирає адресата, потім натискає на кнопку і записує послання на мікрофон. Воно перетворюється в звичайне повідомлення голосової пошти і відправляється співрозмовнику», — пише видання.

Автор ідеї Мануель Лусіо Дальо розповів, що Yayagram — це поєднання слів yaya (на кастильскому діалекті — ласкаве звернення до бабусі) і Telegram (назва месенджера). 

Він додає, що приймає Yayagram тільки текстові повідомлення, а вбудований принтер автоматично друкує його на невеликих аркушах розміром з чек з магазину. В цьому випадку бабуся і справді фактично отримує телеграму.

«Це дає їй сили і наводить мости для спілкування з іншими її онуками, яким не пощастило жити поблизу», — каже винахідник.

Фото: Twitter Мануель Лусіо Дальо

ms.detector.media