ms.detector.media
MediaSapiens
26.04.2021 14:35
В Росії хочуть сповільнювати роботу платформи YouTube
В Росії хочуть сповільнювати роботу платформи YouTube
Причина ймовірного уповільнення трафіку — не видалення забороненого контенту та цензура роботи на платформі російських медіа.

У Росії мають наміри сповільнити роботу платформи YouTube на території країни. Ймовірно, сповільнюватимуть роботу платформи на період травневих свят. Про це повідомив голова комісії Ради Федерації з інформаційної політики та взаємодії із засобами масової інформації Олексій Пушков. На думку Пушкова, ютуб потрібно сповільнити через не видалення забороненого контенту та цензуру щодо російських ЗМІ, пише Код Дурова.

«Я висловлю свою особисту думку як голови комісії з інформаційної політики. На мій погляд, потрібно подумати про тимчасове уповільнення трафіку YouTube/ Можливо, на травневі свята, Роскомнагляд міг би уповільнити трафік YouTube на якийсь обмежений період, наприклад, на тиждень, з урахуванням того, що YouTube не бажає серйозно співпрацювати з Роскомнагляд», — сказав Пушков.

Він додав, що сповільнити роботу платформи можна для профілактики, щоб показати серйозність намірів Роскомнагляду.

Нагадаємо, із 10 березня на території Росії сповільнюється робота інтернет-платформи Twitter. У Роскомнагляді заяляють, що таке рішення прийняли через те, що Twitter не видаляє протиправний контект та цим порушує закони Росії. 

Після початку сповільнення роботи платформи у Росії виникли масові проблеми з доступом до державних інтернет-ресурсів — сайтів Кремля, уряду та інших. У відомстві заявили, що це сталося через збій у роботі провайдера — «Ростелеком», й не має стосунку до рішення Роскомнагляду про сповільнення роботи Twitter. Станом на 14:00 10 березня роботу сайтів російських держорганів відновили.

Раніше таки системні збої вже відбувалися, наприклад, у 2018 році, коли Роскомнагляд намагався заблокувати Telegram в Росіїї. Тоді постраждали сотні сайтів. 

У Twitter заявляли, що компанія «глибоко занепокоєна» рішенням Роскомнагляду обмежити роботу соцмережі в Росії через публікацію «забороненої інформації». 

Фото: unsplash

ms.detector.media