ms.detector.media
MediaSapiens
26.04.2021 12:34
YouTube оновлює налаштування, які допоможуть економити використання даних під час перегляду відео в дорозі
YouTube оновлює налаштування, які допоможуть економити використання даних під час перегляду відео в дорозі
У додатках YouTube для смартфонів користувачі зможуть перемикатися між трьома режимами якості відео, аби вибрати той, який найкраще підходить для вашого інтернет-з’єднання.

Мобільний додаток YouTube для iOS та Android має нові налаштування відео, які допоможуть економити дані під час перегляду відео в дорозі. Відтепер користувачі додатків зможуть перемикатися між трьома окремими режимами, які сприяють якості відео та використанню даних і обрати той, який найкраще підходить для вашого поточного інтернет-з’єднання, пише The Verge.

Повідомляється, що в YouTube давно доступний так званий авторежим, який встановлений за замовчуванням на багатьох відео на платформі. Саме цей режим автоматично регулює роздільну здатність відео залежно від вашої поточної швидкості інтернету, проте нові доповнення YouTube — це режим «вищої якості зображення», який використовує більше даних, коли він не у мережі Wi-Fi і за замовчуванням встановлений на 720p, а режим «збереження даних» — 480p.

«Будь-які налаштування роздільної здатності можна встановити для конкретного відео, яке ви переглядаєте, або ж для всього контенту, що ви дивитесь, обравши роздільну здатність для роликів, які ви дивитеся із підключеним Wi-Fi, а які — із підключенням до мобільних мереж», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, для того, аби платформа YouTube працювала безперебійно та могла перекодовувати відео в десятки версій, компанія Google створює для неї власні процесори VCU.

Фото: unsplah

ms.detector.media