ms.detector.media
MediaSapiens
26.04.2021 11:20
Діалоги про війну. В Україні запустили новий освітній відеопроєкт для дітей
Діалоги про війну. В Україні запустили новий освітній відеопроєкт для дітей
У межах проєкту ветерани намагаються пояснити дітям, що таке війна та чому Росія прагне захопити Україну.

На YouTube-каналі Інституту національної пам’яті запустили проєкт «Діалоги про війну», який покликаний донести до дітей достовірну інформацію про російсько-українську війну. Проєкт створили Український інститут національної пам’яті за ініціативи героя України Володимира Жемчугова та Мінклуьту. Про це йдеться на сайті Інституту.

На YouTube-каналі вже можна переглянути три відеорозмови учениці із ветеранами російсько-української війни. Усі три епізоди проєкту — тематичні й відповідають на питання «Що таке війна?», «Чому Росія прагне захопити Україну?» та «Що таке сучасна російсько-українська війна?». У зйомках відеороликів взяла участь Оля Гецко — учениця 6-Б класу Технічного ліцею Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут» (Вишгород). Саме Оля у відео проєкту спілкується з ветеранами.

На думку авторів проєкту, відео будуть корисні вчителям історії, учням 5–7 класів, військовослужбовцям, журналістам, державним службовцям, працівникам музеїв, бібліотекарям, фахівцям із національно-патріотичного виховання, громадським активістам.

«Окрім трьох тематичних відеорозмов на тему російсько-української війни проєкт містить методичні рекомендації. У них ви знайдете три тематичні матриці (мануала) до заняття з можливими варіаціями завдань щодо опрацювання відео. Методичні рекомендації складаються з таких розділів: мета проведення уроку або позакласного заходу, ключові повідомлення, словничок, рекомендовані форми проведення уроку / заходу, практичний блок (методи та прийоми опрацювання відео ресурсів в освітньому просторі), переліки питань для підсумкового обговорення та домашнє завдання», — йдеться на сайті Інституту національної пам’яті.

Нагадаємо, група педагогів у партнерстві з Національним музеєм «Чорнобиль» та Європейським інститутом Чорнобиля, працювали над оновленням матеріалу та формату традиційних уроків пам’яті Чорнобиля для учнів з 1 по 11 клас та створенням відеоуроків з використанням хроніки, нещодавно розсекречених документів КДБ та розмов з експертами. 

Фото: скріншот з YouTube

ms.detector.media