ms.detector.media
Марина Довженко
24.04.2021 19:39
«Європейська солідарність» та «Голос» обійшли партію Медведчука за кількістю згадок у теленовинах — моніторинг
«Європейська солідарність» та «Голос» обійшли партію Медведчука за кількістю згадок у теленовинах — моніторинг
ОПЗЖ стишилась, коли виникла реальна загроза російського вторгнення.

За кількістю згадок у теленовинах «Європейська солідарність» та «Голос» випередили «Опозиційну платформу – За життя», яка традиційно посідає другу сходинку після партії влади. Представники  «Європейської солідарності» та «Голосу» зосередилися на критиці влади за погано організовану кампанію вакцинації та на російській агресії. Про це йдеться в моніторингу щоденних новин центральних телеканалів за 12—17 квітня 2021 року

Згадок про «Опозиційну платформу – За життя» суттєво поменшало. Про партію говорили переважно на «Інтері» та Першому незалежному. Зокрема Юрій Бойко виступав із критикою порядку денного Верховної Ради — мовляв, говорять не про те, що цікавить суспільство.  Цитуючи Бойка, «Інтер» «забув» нагадати, що 30 березня саме його фракція проігнорувала заяву парламенту щодо посилення російської агресії.

На «Інтері» Юрій Бойко також критикував владу за повільну вакцинацію й нагадував, що Україна могла б виробляти власну вакцину (вочевидь за російським рецептом). На Першому незалежному відзвітували, що ОПЗЖ внесла заставу за коментатора каналів Медчедчука Юрій Дудкіна, підозрюваного у держзраді, а також рекламували серіал дружини Медведчука Оксани Марченко «Паломниця».  

«Європейська солідарність» стала другою за популярністю в новинах політсилою. Партії найчастіше давали слово як опозиції всі канали, крім «1+1», СТБ та Першого незалежного. Ключовою темою для Петра Порошенка та його політсили став провал вакцинації — нардепи щодня критикували за це владу. Другою за популярністю темою для коментарів стала російська агресія.  

«Голос» зосередився на темі війни і пропонував провести закрите засідання з керівником Генштабу. Більшість коментарів нардепів «Голосу» стосувалися російської агресії, а вакцинація стала другою за популярністю темою. На «Інтері» та 5 каналі відзначили провокаційний хід нардепів: «Щоб довести міністру неспроможність медичної системи, нардепи від "Голосу" поклали на трибуну квіти з могили чоловіка, який хотів щепитися від коронавірусу, але йому не вистачило вакцини» (з сюжету «Інтера» за 16 квітня). Також нардепи з «Голосу» критикували рішення «Слуг народу» щодо реструктуризації валютних кредитів та коментували скасування державної підсумкової атестації в школах. Більше про тенденції та маніпуляції в новинах минулого тижня читайте в матеріалі Зої Красовської.

Фото: theconversation.com

ms.detector.media