ms.detector.media
MediaSapiens
23.04.2021 17:37
Spotify планує створити на платформі платні підписки на подкасти
Spotify планує створити на платформі платні підписки на подкасти
Раніше про таку ж новацію оголосили в Apple Podcasts.

Музичний стрімінговий сервіс Spotify планує запустити підписки на подкасти. Попередньо відомо, що компанія не братиме плату за підписників від авторів контенту, а вартість підписки зможуть встановлювати самі власники подкастів. Про це повідомляє The Wall Street Journal.

Повідомляється, що користувачів програми Spotify на iOS при оформленні підписки на подкаст скеровуватимуть на інший сайт для оплати, що допоможе уникнути комісії Apple.

На думку Spotify, те, що конкуренція на ринку виникає — добрий знак, можливості аудіо величезні. Проте як зазначила директорка по контенту Spotify Доун Острофф, для інших компаній аудіоформати — побічний бізнес, а для Spotify — основний.

Нагадаємо, невдовзі користувачі Apple Podcasts зможуть оформити підписку на кріейторів, подкасти яких слухають. Підписники зможуть слухати контент без реклами, а також першими матимуть доступ до нових епізодів. Функція підписок буде доступна користувачам із 170 країни. 

Для того, аби пропонувати підписки, творці контенту мають платити Apple. Якщо людина оформлює підписку на рік, Apple візьме з творця контенту 30%, якщо людина оформить підписку на довший період — творець платитиме лише 15%. Таким чином подкастерів стимулюють довше утримувати своїх підписників.

Фото: unsplash

ms.detector.media