ms.detector.media
MediaSapiens
23.04.2021 12:09
Хакер із Львівщини намагався викрасти персональні дані співробітників СБУ
Хакер із Львівщини намагався викрасти персональні дані співробітників СБУ
За даними СБУ, чоловік діяв на замовлення спецслужб РФ та отримував гроші від російських кураторів через систему «Яндекс Деньги».

СБУ викрила хакера, який намагався викрасти персональні дані спіробітників відомства за допомогою шкідливого програмного забезпечення. Слідство встановило, що діяв зловмисник на замовлення російських спецслужб. Про це повідомляють на сайті СБУ.

Повідомляється, що зловмисник — мешканець Львівської області, розіслав спам-повідомлення у месенджері «WhatsАpp» на особисті номери співробітників СБУ. У повідомленнях був лінк на сайт, що хоститься з території РФ.

«Після переходу на сайт відбувалося автоматичне завантаження «папки з архівом». У ній відкривався нібито список співробітників СБУ, за вбивство яких бойовики терористичних організацій "Л/ДНР" пропонують грошову винагороду», — зазначають в СБУ.

Експерти встановили, що архівний документ містить вірус. «Він надає доступ до інформації на уражених пристроях, зокрема до log-файлів з ключами доступу до банківської системи, поштових сервісів та облікових записів соцмереж», — додають у відомстві.

Вдома у зловмисника правоохоронці провели обшук та вилучили  

У справі триває слідство. 

Нагадаємо, на Херсонщині працівники СБУ спільно з американськими правоохоронцями викрили діяльність хакера, який викрадав дані банківських реквізитів мешканців США та Канади, а також викрав з рахунків людей понад 300 тисяч доларів.

Раніше кіберфахівці Служби безпеки України заблокували роботу мережі ботоферм, які просували наративи «Л/ДНР». 

Фото: СБУ

ms.detector.media