ms.detector.media
MediaSapiens
22.04.2021 15:12
Яким месенджером найчастіше користуються українці: дослідження
Яким месенджером найчастіше користуються українці: дослідження
За даними Київського міжнародного інституту соціології, 66% людей для обміну повідомленнями використовують Viber, лише 6% — Twitter.

Київський міжнародний інститут соціології запитав українців, які мобільні додатки вони найчастіше використовують для обміну особистими повідомленнями. Дослідження показало, що найбільше українці користисуються додатком Viber  (66%), а 27% опитаних заявили, що не користуються жодним месенджером. Результати досліджень оприлюднили на сайті КМІС.

Також дослідження показало, що популярним серед українців є Messenger Facebook яким користуються 35% респондентів, ще 24% опитаних користуються Telegram, 21% — WhatsApp. Натомість лише 6% респондентів використовують для особистої комунікації Twitter.

За даними КМІС, ще 27% опитаних зовсім не використовують месенджери для відправеи особистих повідомлень. «Частка опитаних, які не використовують жоден з перерахованих застосунків є найнижчою серед вікової категорії 18-29 років (5%) та збільшується з віком: 30-39 років — 11%, 40-49 років — 13,5%, 50-59 років — 25%, 60-69 років — 51%, 70 років і старші — 76%», — пише КМІС.

Соціологи додають, що Телеграм та WhatsApp більше використовує міське населення. «Телеграм — 28% серед міського населення та 16% серед сільського (розбіжність значуща на рівні 0,01). WhatsApp — 25% серед міського населення та 12% серед сільського (розбіжність значуща на рівні 0,01). Серед сільського населення вищий рівень, ніж серед міського тих опитаних, які не використовують жоден з перерахованих застосунків — 37% та 23% відповідно», — йдеться у дослідженні.

Нагадаємо, за даними дослідження компанії Kantar Україна, протягом лютого українці активно користувалися послугами різних інтернет-магазинів та маркетплйсів. Йдеться про сайти Prom.uaComfy.ua та Hotline.ua. Однак незмінними лідерами все ж залишилися три сайти: GoogleYoutubeFacebook.

Фото: flickr

ms.detector.media