ms.detector.media
MediaSapiens
21.04.2021 15:22
Контроль над рекламою. Газета Daily Mail подала до суду на Google
Контроль над рекламою. Газета Daily Mail подала до суду на Google
Холдинг Associated Newspapers, який володіє Daily Mail, звинувачує Google у контролі над рекламою у мережі та зменшенні кількості посилань видання у пошуку.

За даними холдингу Associated Newspapers, власника британської газети Daily Mail, компанія Google надмірно контролює рекламу в інтернеті та зменшує кількість посилань Daily Mail, надаючи перевагу посиланням інших видань. Через це Associated Newspapers  судитиметься з Google. Про це пише Укрінформ з посиланням на BBC.

Позов компанія подала у Нью-Йорку. Представники холдингу запевняють, що Google, зменшуючи кількість посилань видання у пошуку, «карає» видавців у своєму рейтингу, якщо вони не продають достатньо рекламного місця на його ринку.

На думку Associated Newspapers, наприклад, новини видання про королівську сім'ю у 2021 році були занижені в результатах пошуку Google.

Нагадаємо, раніше Верховний суд США ухвалив рішення не стягувати з компанії Google 9 мільярдів доларів компенсації для компанії Oracle, яка вимагала гроші за використання її програм на платформі Android. Верховний суд США визнав правою компанію Google та став на її бік.

Фото: unsplash

ms.detector.media