ms.detector.media
MediaSapiens
21.04.2021 13:39
TikTok звинувачують у незаконному зборі особистих даних неповнолітніх користувачів
TikTok звинувачують у незаконному зборі особистих даних неповнолітніх користувачів
Позов до суду на соцмережу подала дитяча екскомісарка Британії Енн Лонгфілд.

Соціальна мережа TikTok відповідатиме у суді за збір даних своїх неповнолітніх користувачів. Позов на TikTok подала дитяча екскомісарка Великої Британії Енн Лонгфілд. Вона заявляє, що TikTok бере особисті дані дітей без попередження, тому екскомісарка хоче, аби соцмережі заборонили обробляти інформацію про неповнолітніх. Про це пише BBC.

У TikTok зі звинуваченнями не погоджуються та називають їх безпідставними. «Конфіденційність та безпека є головними пріоритетами для TikTok, і ми маємо надійну політику, процеси та технології, які допомагають захистити всіх користувачів, зокрема наших підлітків», — заявили у компанії.

«TikTok — надзвичайно популярна платформа соціальних медіа, яка допомогла дітям підтримувати зв’язок зі своїми друзями протягом неймовірно важкого року. Однак за веселими піснями, танцями тощо, криється щось набагато зловісніше», — каже екскомісарка. Як пише BBC, Лонгфілд також називає TikTok «службою збору даних, яка завуальована як соціальна мережа».

Повідомляється, що Лонгфілд хоче заборонити TikTok обробку інформації про неповнолітніх та примусити соцмережу видалити аже існуючі дані і виплатити компенсацію постраждалим дітям.  

Нагадаємо, раніше MediaSapins писав, чому «несерйозний» додаток TikTok, де молодь викладала кумедні відео, став таким привабливим для креаторів, брендів та зірок з усього світу.

Фото: unsplash

ms.detector.media