ms.detector.media
MediaSapiens
21.04.2021 11:22
Instagram автоматично фільтруватиме приватні повідомлення, які містять образливі слова
Instagram автоматично фільтруватиме приватні повідомлення, які містять образливі слова
В першу чергу нова функція соцмережі стане у нагоді відомим людям, громадським діячам, які отримують у «дірект» велику кількість небажаних та образливих повідомлень.

Instagram запускає нову функцію, за допомогою якої автоматично фільтруватиме повідомлення, що містять образливі фрази, слова чи навіть смайли. Інструмент орієнтований на знаменитостей та громадських діячів, які отримують велику кількість небажаних, шкідливих повідомлень. Оновлення є продовженням роботи Instagram щодо боротьби з мовою ненависті на платформі. Про це пише видання The Verge.

«Фільтр запитів повідомлень можна вмикати та вимикати в новому розділі програми, який називається "приховані слова". Коли він увімкнений, образливі повідомлення будуть перенесені в окрему папку. Якщо користувач натискає на повідомлення, він може прочитати, видалити або повідомити про нього як про таке, що порушує стандарти», — йдеться у повідомленні.

В Instagram заявили, що співпрацювали з «провідними організаціями з боротьби з дискримінацією та залякуванням», щоби скласти заздалегідь список образливих фраз. Однак користувачі можуть скласти свій список фраз, які їх ображають, самостійно.

Спершу функція працюватиме лише для користувачів кількох країн, проте які саме це будуть країни — невідомо.

Нагадаємо, у соціальній мережі Instagram невдовзі користувачі матимуть можливість самостійно вимикати лічильник лайків під своїми дописами. Обмежена кількість користувачів може тестувати нову функцію соцмережі вже із 14 квітня. 

Фото: unsplash

ms.detector.media