ms.detector.media
Марина Довженко
20.04.2021 16:25
На Прямому точно знають, що закон про олігархів спрямований проти Порошенка — моніторинг
На Прямому точно знають, що закон про олігархів спрямований проти Порошенка — моніторинг
Хоча декому здалося, що в законі «все про Зеленського».

Учасники токшоу «Ехо України» на Прямому каналі потрактували анонсований Володимиром Зеленським «закон про олігархів» як підступ, спрямований проти лідера «Європейської солідарності» та власника телеканалу Петра Порошенка. Мовляв, саме він є єдиним серйозним конкурентом Зеленського на наступних президентських виборах. Про це йдеться в моніторингу політичних токшоу за 12—16 квітня 2021 року.

На думку ведучого програми Матвія Ганапольського, ініціатива президента України, який хоче переобратися на другий термін, спрямована безпосередньо проти лідера «Європейської солідарності» як проти єдиного конкурента. Мовляв, Володимир Зеленський подивився на те, хто в Україні є олігархами і хто з них має політичні амбіції, і дійшов до висновку, що це спеціальний закон проти Порошенка. Ведучий похвалив ідею закону, але висловив припущення, що вона спрямована на одну людину, бо він не знає іншої людини, яка хоче позмагатися з Зеленським.  

Присутні в ефірі представники партії Порошенка солідаризувались із ведучим.  На думку нардепа Олексія Гончаренка, якому «тхне популізмом», Зеленський таким чином хоче утримати рейтинги і прибрати опонента. Депутат Київради від «Європейської солідарності» Леонід Ємець також побачив в законі переслідування Порошенка.

Натомість нардеп від «Слуги народу» Олексій Жмеренецький охарактеризував олігарха як людину, яка «контролює вагому частку ЗМІ, політичні сили… і застосовує владу, щоб збільшувати свої статки». Тому «про Порошенка мова взагалі не йде»! Інший гість, колишній нардеп Борислав Береза, сказав: «Та це ж усе — про Зеленського».

Нагадаємо, у зверненні Володимир Зеленський сказав, що майбутній закон визначатиме статус олігарха та санкції, які застосовуватимуться проти олігархів, аби «перетворити їх на бізнесменів». Він також назвав вплив олігархів на українську політику та економіку неприпустимим.

Більше про маніпуляції та тенденції в політичних токшоу минулого тижня читайте в огляді Олександра Круміна.

Фото: скріншот з випуску ток-шоу

ms.detector.media