ms.detector.media
MediaSapiens
20.04.2021 16:13
У Facebook виявили понад 5 тисяч фальшивих повідомлень, в яких користувачам пропонують встановити нову версію Messenger
У Facebook виявили понад 5 тисяч фальшивих повідомлень, в яких користувачам пропонують встановити нову версію Messenger
За вказаним у повідомленні лінком користувачів скеровували на фішинговий сайт.

Користувачі соціальної мережі Facebook отримували фальшиві повідомлення в яких їм пропонували встановити нову версію Facebook Messenger, однак при переході за лінком, користувачі потрапляли на фішинговий сайт, який зовнішньо імітує сторінку месенджера. За посиланням користувачам потрібно було ввести персональні дані. Про це пише видання Meduza з посиланням на інформацію компанії Group-IB, що спеціалізується на кібербезпеці.

Для того, аби зацікавити користувачів оновити месенджер, шахраї писали, що після оновлень стануть доступні нові функції. Наприклад, перегляд видалених повідомлень. А деяких користувачів навпаки залякували блокуванням аккаунта за відмову встановити так звані оновлення.

Як пише Meduza, перші фейкові повідомлення фахівці Group-IB виявили ще влітку 2020 року. «Всього дії шахраїв загрожують користувачам з 84 країн світу», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше російський фішинговий сайт під виглядом українського сервісу державних послуг «Дія» виманював від українців дані їхніх банківських карток.

Фото: unsplash

ms.detector.media