ms.detector.media
MediaSapiens
20.04.2021 15:17
Популярна серед прихильників Трампа соцмережа Parler знову з’явиться в App Store
Популярна серед прихильників Трампа соцмережа Parler знову з’явиться в App Store
Однак додаток для iOS блокуватиме деякий контент із соцмережі, який доступний на Android та у веб-версії соцмережі.

Соціальна мережа Parler, яка користується популярністю у прибічників експрезидента США Дональда Трампа, знову стане доступна на iOS 26 квітня, а до цього Parler знову можна буде завантажити App Store. Про це повідомляє видання The Verge.

Повідомляється, що додаток для iOS заблокує певні пости в соцмережі Parler, які порушуватимуть стандарти. Це компроміс, на який мали погодитися керівники соцмережі, щоби повернутися в App Store. «Компанія працювала над створенням систем, які дозволять краще виявляти незаконні висловлювання та дозволять користувачам фільтрувати небажаний для них вміст», — заявив тимчасовий генеральний директор Марк Меклер.

Як вже писав MediaSapiens, 8 січня компанія Google повідомляла про блокування додатку Parler у своєму магазині. Також застосунок заблокували в App Store через звинувачення у поширенні закликів до насильства. Пізніше Amazon повідомив про відключення соцмережі від своїх серверів через неадекватну практику модерації, — у відповідь Parler подала на Amazon до суду. Однак 18 січня частково запрацювала веб-версія соціальної мережі за допомогою російського хостингу. 

У лютому, після блокування, яке тривало упродовж місяця, свою роботу Parler відновила, однак спершу соцмережа працювала лише для існуючих користувачів.

Нагадаємо, соціальна мережа Parler запрацювала у 2018 році. Тоді соцмережу позиціонували як Twitter без цензури.

Фото: ukrainian.voanews.com

ms.detector.media