ms.detector.media
MediaSapiens
20.04.2021 11:49
Український хакер вкрав десятки мільйонів доларів із банків Північної Америки
Український хакер вкрав десятки мільйонів доларів із банків Північної Америки
За даними СБУ, хакеру з Херсонщини вдалося викрасти реквізити доступу до банківських рахунків понад тисячі громадян США та Канади.

На Херсонщині працівники СБУ спільно з американськими правоохоронцями викрили діяльність хакера, який викрадав дані банківських реквізитів мешканців США та Канади, а також викрав з рахунків людей понад 300 тисяч доларів. Про це повідомляє СБУ.

Повідомляється, що для здійснення атак чоловік купував шкідливе обладнання у інших представників хакерської спільноти, а деякі модулі вдосконалював власноруч.

«Персональну та конфіденційну інформацію хакер використовував через анонімні торгівельні майданчики у "DarkNet". Точна сума збитків, завданих зловмисником встановлюється. За попередніми оцінками фахівців, загальна сума вкрадених коштів може сягати десятків мільйонів доларів. Під час проведення слідчих дій правоохоронці отримали докази протиправної діяльності хакера. У підозрюваного вилучили комп’ютерне обладнання зі зразками шкідливого програмного забезпечення», — повідомили в СБУ.

Наразі триває досудове розслідування справи.

Нагадаємо, у США до 10 років в'язниці засудили 35-річного громадянина України Федора Гладира. Він визнав себе винним в участі у діяльності хакерської групи FIN7.

Фото: СБУ, unsplash

ms.detector.media