ms.detector.media
MediaSapiens
19.04.2021 14:35
Експрацівник спецслужб США Едвард Сноуден продав NFT-автопортрет за 5 мільйонів доларів
Експрацівник спецслужб США Едвард Сноуден продав NFT-автопортрет за 5 мільйонів доларів
Проданий цифровий автопортрет створений зі сторінок рішення Апеляційного суду США.

Едвард Сноуден — колишній працівник спецслужб Сполучених Штатів Америки, продав на аукціоні власний портрет за 5 мільйонів доларів. Ім’я Сноудена стало відоме через його дослідження про масові стеження влади за громадянами. Автопортрет Сноудена створений зі сторінок рішень Апеляційного суду США, який встановив, що масштабні стеження Агенції національної безпеки США за телефонами американців порушувало закон. Про це пише видання Gizmodo.

Повідомляється, що цифровий автопортрет Сноудена отримав назву «Залишайтеся вільними». Спершу портрет Сноудена зробив фотограф Platon, який дав дозвіл на використання його робіт у цьому NFT.

Усі кошти від продажу цифрового портрету будуть передані Фонду свободи преси, некомерційній організації, яку Сноуден очолював з 2017 року.

Нагадаємо, NFT — це криптографічний токен, який користується популярністю у художників і музикантів. Цифрові активи зберігаються в блокчейні.

Раніше «Телебачення Торонто» продало електронну версію мему «Жуй сраку!» у вигляді NFT за $2500. Forbes продав свою обкладинку у вигляді NFT за $333 тис. Time виставив на аукціон три обкладинки із найважливішими запитаннями за всю історію журналу. Засновник Twitter продав свій перший допис у соцмережі за $2,9 млн.

Міністр юстиції України Денис Малюська виставив на онлайн-аукціон свою роботу – фотоколаж «the sea is temporarily unavailable». Витвір продається у вигляді NFT.

Загалом продажі NFT-токенів перевищили $2 млрд в першому кварталі 2021-го.

Чому люди платять мільйони за запис у блокчейні – читайте тут.

Фото: Flickr

ms.detector.media