ms.detector.media
MediaSapiens
19.04.2021 13:12
Відтепер користувачі Google Chrome можуть створювати посилання на виділену частину веб-сторінки
Відтепер користувачі Google Chrome можуть створювати посилання на виділену частину веб-сторінки
Раніше функція працювала як розширення для браузера — Link to Text Fragment, а тепер опція з’явиться й безпосередньо у Chrome.

В оновленій версії браузера Google Chrome 90 з’явиться функція, яка дозволить користувачам створювати посилання безпосередньо на розділ веб-сторінки, який вони виділили. Така функція раніше вже працювала  як розширення для браузера під назвою Link to Text Fragment. Про це пише видання The Verge.

«Відвідайте веб-сторінку, виділіть текст у місці, на яке ви хочете створити посилання, клацніть правою кнопкою миші та виберіть “скопіювати посилання, щоб виділити”», — йдеться у блозі компанії Google. Повідомляється, що після цього створиться URL-адреса, яка закінчується знаком — #. Вже цією адресою ви зможете поділитися з іншими. Нове посилання має спрямувати людину у виділений розділ замість початку сторінки.

За даними Google, нова функція вже доступна на настільних ПК та пристроях Android для деяких користувачів. 

Нагадаємо, раніше Google анонсувала оновлення яке допоможе користувачам зберігати будь-який контент: скріни, посилання, списки справ, нагадування, рукописні нотатки тощо в одному місці. Також за допомогою функції Memory користувачі зможуть користуватися «розумним» пошуком. 

Фото: Flickr

ms.detector.media