ms.detector.media
MediaSapiens
17.04.2021 15:25
У США до 10 років в'язниці засудили 35-річного українського хакера
У США до 10 років в'язниці засудили 35-річного українського хакера
Чоловіку висували 26 обвинувачень до того, як він погодився визнати свою провину і заплатити 2,5 млн доларів відшкодування.

У США до 10 років в'язниці засудили 35-річного громадянина України Федора Гладира. Він визнав себе винним в участі у діяльності хакерської групи FIN7, пише «Радіо Свобода» з посиланням на Міністерство юстиції США.

Суд в американському місті Сіетл оголосив вирок 16 квітня. Три роки з 10-річного вироку Федір Гладир вже провів під вартою. Його заарештували в Дрездені (Німеччина) у 2018 році та екстрадували в США.

У вересні 2019-го українець визнав себе винним у кібератаках і шахрайстві в обмін на зняття решти двох десятків обвинувачень. Хакер також погодився заплатити 2,5 млн доларів відшкодування.

За оцінками Міністерства юстиції США, хакерська група FIN7 «завдала американцям й економіці США збитків на мільярд доларів». Прокурори на слуханнях заявили, що ці оцінки занижені, а фактичні збитки можуть сягати від 3 до 6 млрд доларів.

Хакери порушили роботу комп’ютерних мереж у всіх 50 штатах США й окрузі Колумбія, вони викрали дані понад 20 млн кредитних карток.

Раніше повідомлялось, що Чехія екстрадувала до США двох українців, підозрюваних у кіберзлочинах.

Фото: thetimes.co.uk

ms.detector.media