ms.detector.media
MediaSapiens
16.04.2021 17:05
Австралійська комісія з конкуренції та захисту прав споживачів звинуватила Google в обмані користувачів
Австралійська комісія з конкуренції та захисту прав споживачів звинуватила Google в обмані користувачів
Повідомляється, що Google нібито обдурювала своїх користувачів стосовно політики використання даних про їх місцеперебування.

За даними Комісії з конкуренції та захисту прав споживачів в Австралії, компанія Google вводила частину своїх користувачів в оману. Йдеться про налаштування в пошуковику Google, які збирають дані про місцеперебування користувачів. Про це пише Liga Tech з посиланням на Reuters.

Повідомляється, що суд з’ясував, що протягом двох років — із січня 2017 по грудень 2018, компанія Google обдурювала своїх користувачів та збирала дані про їхнє місцезназодження навіть після того, як користувачі відключали трекінг геолокації, проте користувачів про це не повідомляли.

Австралійська комісія з конкуренції та захисту прав споживачів вимагатиме, аби компанію Google оштрафували на велику суму.

«Суд відхилив багато з вимог Комісії. Ми не згодні з рештою висновками і в даний час розглядаємо наші варіанти, включаючи можливу апеляцію», — повідомляють в Google.

Нагадаємо, раніше Верховний суд США ухвалив рішення не стягувати з компанії Google 9 мільярдів доларів компенсації для компанії Oracle, яка вимагала гроші за використання її програм на платформі Android. Верховний суд США визнав правою компанію Google та став на її бік.

Фото: Flickr

ms.detector.media