ms.detector.media
MediaSapiens
16.04.2021 16:00
В мережі поширюють фейк про те, що в Україні скасували святкування Великодня та травневих свят
В мережі поширюють фейк про те, що в Україні скасували святкування Великодня та травневих свят
У фейкових повідомленнях зазначають, що відзначення свят скасували через загострення пандемії коронавірусу.

У соціальних мережах ширять неправдиву інформацію про те, в Україні скасували святкування Великодня та травневих свят нібито через зростання кількості хворих на COVID-19. Однак це неправда, пише VocCheck.

«У 2021 році Пасха припадає на 2 травня, а День праці, як завжди, — на 1 травня. І ці дні є неробочими. Оскільки Пасха та День праці цього року збігаються з вихідними, то 3 та 4 травня також неробочі», — пишуть фактчекери.

Також у повідомленні VoxCheck йдеться, що адаптивний карантин в Україні діє до 30 квітня 2021 року, а станом на 16 квітня 2021 року, рішення про продовження адаптивного карантину не приймали.

Поки що повідомлень про те, що на Великдень заборонять відвідувати храми, також немає, однак влада розглядає формат Великодня онлайн, який був минулого року. 

«Варто зазначити, що мета подібних публікацій не донесення інформації, а збільшення підписників Телеграм-каналів обманним шляхом. Із цією метою, щоб дізнатися більше інформації на тему новини, закликають перейти за посиланням — у шапці профілю, якщо це в Instagram, та посиланням у дописі, якщо це Facebook», — пише VoxCheck.

Нагадаємо, раніше у соцмережах ширили фейк про шкоду експрес-тестів, які виявляють коронавірус. 

Фото: УНІАН

ms.detector.media