ms.detector.media
MediaSapiens
15.04.2021 15:26
Російські ЗМІ поширюють дезінформацію про те, що Україна — маріонетка Заходу та «танцює під дудку США»
Російські ЗМІ поширюють дезінформацію про те, що Україна — маріонетка Заходу та «танцює під дудку США»
Також російська пропаганда ширить інформацію про те, що за новою ескалацією конфлікту в Україні стоїть Захід, а США нібито щодня відправляють озброєння для війни на Донбасі.

Російські засоби масової інформації поширюють неправдиву інформацію про скупчення військової техніки поблизу українських кордонів. Зокрема, пропагандисти стверджують, що Збройні сили України самі мають наміри спровокувати повномасштабний збройний конфлікт на Донбасі. Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на Euvsdisinfo.

«В іншому повідомленні стверджувалось, що, провокуючи Росію, Україна виконує роль, яку їй доручив НАТО, а саме виправдовує існування Альянсу під приводом російської загрози. Багато з цих наративів прагнуть зобразити Україну як маріонетку Заходу, змушуючи аудиторію розглядати конфлікт як легко зрозуміле протистояння між Сходом і Заходом, відзначили в ЄС», — пише «Європейська правда».

Також російські ЗМІ ширять інформацію про те, що Володимир Зеленський нібито планує силою захопити владу, аби догодити іноземним спонсорам. Натомість інші ЗМІ стверджують, що Зеленський не здатен сам приймати рішень і «танцює під дудку США».

Крім цього, прокремлівські ЗМІ наголошують, що в ескалації на Донбасі винен Захід, а США нібито відправляє щодня в Україну озброєння. 

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ Словаччини Іван Корчок назвав заяву Росії про те, що кількість військової техніки біля кордонів України збільшується через «навчання НАТО». Він додав, що Словаччина стурбована тим фактом, що на кордонах сусідньої держави скупчуються сили РФ у більших масштабах, ніж у 2014 році. 

Фото: Euvsdisinfo

ms.detector.media