ms.detector.media
MediaSapiens
13.04.2021 12:04
Heads up! Android закликає своїх користувачів не дивитися в екран телефону під час ходьби
Heads up! Android закликає своїх користувачів не дивитися в екран телефону під час ходьби
За допомогою нової функції користувачі отримуватимуть сповіщення — «Дивись вгору!», «Стеж за своїм кроком» тощо. Таким чином компанія хоче подбати про безпеку своїх користувачів.

Операційна система Android запускає нову функцію «Heads Up», яка спонукатиме користувачів менше використовувати телефон під час ходьби на вулиці. Планується, що Heads Up слатиме користувачам різні сповіщення задля їхньої безпеки. Наприклад, «дивись вгору», «будь напоготові», «стеж за своїм кроком». Про це повідомляє пише Liga Tech з посиланням на XDA Developers.

«Якщо ви йдете пішки і використовуєте телефон, то отримаєте нагадування, щоб зосередитися на тому, що вас оточує», — повідомляє Android.

Як пише Liga Tech, функція з'явиться в бета-версії програми Digital Wellbeing — сервісі, який вбудований в окремі телефони, що працюють на Android. Однак у компанії Google просять людей користуватися новою функцією з обережністю, адже ніякі сповіщення не замінять людської уважності.

Раніше MediaSapiens писав, що компанія Google розробляє оновлення, яке допоможе користувачам Android зберігати будь-який контент: скріни, посилання, списки справ, нагадування, рукописні нотатки тощо в одному місці. Також за допомогою функції Memory користувачі зможуть користуватися «розумним» пошуком.

Фото: xda-developers.com

ms.detector.media