ms.detector.media
MediaSapiens
11.04.2021 12:20
Хакери виклали в інтернет дані 1,3 млн користувачів Clubhouse
Хакери виклали в інтернет дані 1,3 млн користувачів Clubhouse
Витік інформації з Clubhouse стався лише через кілька днів після того, як у мережу злили дані понад мільярда профілів Facebook та LinkedIn.

Хакери виклали в безкоштовний доступ в інтернеті дані 1,3 млн користувачів Clubhouse. Про це пише портал Cybernews.

Наразі у Clubhouse не прокоментували, чи є ця база даних справжньою. У викладених хакерами матеріалах міститься інформація про дату реєстрації, про користувача, від якого надійшло запрошення, посилання на профілі користувача в інших соцмережах, кількість підписників та осіб, за якими стежить користувач. 

Кіберфахівці не знайшли зливу даних кредитних карток чи юридичних документів. Водночас вони вважають, що імені профілю, зв’язаного з іншими ідентифікованими профілями у соцмережах, може бути достатньо, щоб завдати користувачу шкоду та спробувати отримати доступ до його банківського рахунку.

Раніше на хакерському форумі у вільний доступ виклали особисті дані більш ніж 533 млн користувачів Facebook, в тому числі номери телефонів, біографічні дані та адреси електронної пошти. 

Найбільше від «зливу» даних постраждали користувачі зі США (більше 32 млн), Великої Британії (11 млн) і Індії (6 млн). В цілому витік торкнувся користувачів зі 106 країн.

За даними експерта з кібербезпеки Synack Дейва Уокера, у мережі з’явилися дані засновника компанії Facebook Марка Цукерберга. Зокрема, у доступі є номер його телефону, інформація про шлюб, дату народження, місцезнаходження. 

Пізніше у Facebook заявили, що витік даних 533 мільйонів користувачів соціальної мережі стався не внаслідок хакерської атаки. 

Також у мережу злили дані близько 500 мільйонів користувачів LinkedIn.

Фото: vox.com

ms.detector.media