ms.detector.media
Марина Довженко
09.04.2021 17:06
«За майбутнє» вдвічі збільшила присутність в новинах завдяки виборам — моніторинг
«За майбутнє» вдвічі збільшила присутність в новинах завдяки виборам — моніторинг
Усі позитивні згадки про партію – на каналі Ігоря Коломойського.

В березні 2021 року кількість згадок про партію «За майбутнє» зросла майже вдвічі. Ще в лютому у праймових випусках новин телеканалів вибірки «Детектора медіа» про цю політичну силу згадували 13 разів, а в березні — вже 25. Найбільше про партію говорили на «1+1» та Суспільному. Більше половини сюжетів «1+1» були відверто піарними. Про це йдеться в підсумках моніторингу щоденних новина за березень 2021 року.

Із 25 сюжетів та повідомлень із згадкою про «За майбутнє» 8 з’явилися в ефірі «1+1», 7 – Суспільного. Взагалі не згадували про цю політичну силу в новинах Першого незалежного. Таке зростання можна пов’язати, окрім пожвавлення парламентського життя, із просуванням кандидата в депутати Олександра Шевченка, який змагався за мажоритарний округ у Надвірній. Усі п’ять позитивних згадок про партію — на каналі «1+1», пов’язаному із «За майбутнє» та Шевченком через політично-бізнесові зв’язки свого власника Ігоря Коломойського.

Крім того, «1+1»у березні просував інтереси іншого бізнесу Коломойського – авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України» (2 матеріали) та курорту «Буковель» (2 матеріали). Більше про тенденції в новинах березня 2021 рокку читайте в матеріалі Зої Красовської та Отара Довженка

Фото: 

ms.detector.media