ms.detector.media
MediaSapiens
09.04.2021 16:42
Компанія Ілона Маска навчила мавпу грати у відеогру силою думки
Компанія Ілона Маска навчила мавпу грати у відеогру силою думки
Відео, як мавпа грає у відеогру опублікували у мережу. За шість тижнів до зйомки тварині імплантували чип Neuralink.

На YouTube-каналі компанії Ілона Маска Neuralink з’явилося відео, в якому мавпа силою думки пересуває екранний курсор і грає у відеогру. Про це пише Укрінформ. Повідомляється, що за кілька тижнів до цього 9-річній мавпі імплантували Neuralink

Спершу тварина грала в гру за допомогою джойстика, а за свою роботу отримувала подяку — банановий смузі, який поступав через металеву соломинку, а пристрій Neuralink вивчав те, як нейрони тварини навчаються передбачати рухи курсора.

«Після вивчення його мозку джойстик, яким грала тварина, був відключений від комп’ютера. Мавпа використовувала прилад за звичкою, але фактично пересувала курсор силою своєї думки», — йдеться у повідомленні.

На відео видно, як тварина починає грати в свою улюблену гру — пінг-понг без джойстика та легко грає за допомогою сили думки, п’ючи при цьому свій смузі.

Повідомляється, що у планах компанії розробка системи, яка зможе допомогти людям з інвалідністю управляти користуватися комп’ютером за допомогою сили думки.

Раніше MediaSapiens писав, що компанія Neuralink мільярдера Ілона Маска імплантувала в мозок мавпи чіп, після чого та змогла розумно грати у відеоігри.

Фото: скріншот відео

ms.detector.media