ms.detector.media
MediaSapiens
07.04.2021 19:51
Zoom заборонив російським чиновникам і держкомпаніям користуватися своїм сервісом
Zoom заборонив російським чиновникам і держкомпаніям користуватися своїм сервісом
Рішення може бути пов'язано зі санкціями з боку США.

Американська компанія Zoom Video Communications заборонила продавати доступ до сервісу онлайн-конференцій російським державним установам і компаніям. Про це пише «Коммерсантъ» з посиланням на лист дистрибутора Zoom в Росії і СНД – компанії «РайтКонф».

У листі йдеться про те, що Zoom Video Communications Inc. відкликає у російського партнера авторизацію на продаж сервісу для держустанов і організацій з державними бенефіціарами.

«Зараз ми уточнюємо деталі подальшої роботи, не виключаю, що компанія [Zoom] зробить окремий продукт для держсектора», – повідомив глава «РайтКонф» Андрій Петренко.

Раніше компанія Microsoft відмовилася від поставок софта в МГТУ ім. Баумана через ризик санкцій з боку США. Експерти вважають, що Zoom в своєму рішенні також спиралася на санкційні ризики.

Прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков висловив нерозуміння, чому сервіс онлайн-конференцій Zoom заборонив своєму російському дистриб'ютору продавати корпоративну підписку на сервіс російським держустановам. Його цитує «Медуза».

«На жаль, це американський сервіс. Офіс, якщо я не помиляюся, у них взагалі в Польщі. Знаю, що багато клієнтів Zoom намагалися встановити зв'язок, але у них не виходило, з Польщі з ними ніхто не говорить. Треба переходити на альтернативи. Вони є», – сказав він.

Пєсков додав, що російським операторам платформ, схожих з Zoom, «треба буде добре попрацювати, щоб доробити свої сервіси», тому що в РФ «ще недоробки в цій сфері», щоб компенсувати Zoom.

За словами речника президента РФ, у адміністрації голови держави немає аккаунта в Zoom або договорів з компанією, яка розробила сервіс.

Нагадаємо, засновник Zoom віддав невідомо кому 40% всіх своїх акцій.

Фото: techie.mx

ms.detector.media