ms.detector.media
MediaSapiens
07.04.2021 17:44
Соцмережа Facebook видалила понад півтори тисячі облікових записів через «неавтентичну поведінку»
Соцмережа Facebook видалила понад півтори тисячі облікових записів через «неавтентичну поведінку»
Деякі акаунти видалили через те, що їхні профільні фото згенерував штучний інтелект.

Із фейсбуку видалили близько 1700 профілів через так звану «скоординовану неавтентичну поведінку» у соціальній мережі. Зокрема, окремі сторінки заблокували через те, що фото профілю на них було згенероване штучним інтелектом. Про це пише Укрінформ з посиланням на інформацію у блозі компанії.

Повідомляється, що у березні із фейсбуку видалили 1 741 сторінку користувачів із 11 країн світу. Зокрема, Ірану, Ізраїлю, Іспанії, Аргентини, Албанії та Мексики. Через «неавтентичну поведінку» видалили не лише приватні акаунти, а й 255 сторінок та 34 групи.  

«Ми розглядаємо "скоординовану неавтентичну поведінку" як скоординовані зусилля для маніпулювання публічними дебатами задля досягнення стратегічної мети, використовуючи фальшиві акаунти», — повідомили у Facebook.

Нагадаємо, компанія Facebook видалила 12 мільйонів фейкових повідомлень, які стосувалися пандемії COVID-19 та вакцинації. Фейки видаляють за допомогою систем штучного інтелекту. Крім цього, у фейсбуку видалили й 1,3 мільярди фейкових акаунтів за останні три місяці минулого року. 

Фото: Flickr

ms.detector.media