ms.detector.media
MediaSapiens
06.04.2021 11:36
Google не платитиме компанії Oracle 9 мільярдів доларів — Верховний суд США
Google не платитиме компанії Oracle 9 мільярдів доларів — Верховний суд США
Судова суперечка між компаніями тривала упродовж десятиліття, Oracle вимагала компенсацію від Google за використання її програм на Android.

Верховний суд США ухвалив рішення не стягувати з компанії Google 9 мільярдів доларів компенсації для компанії Oracle, яка вимагала гроші за використання її програм на платформі Android. Верховний суд США визнав правою компанію Google та став на її бік.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Bloomberg.

«Верховний суд США постановив, що компанія Google Alphabet Inc. не порушувала авторських прав під час використання програмного продукту Oracle Corp. в операційній системі Android», — йдеться у повідомленні.

Відповідно, Google не сплачуватиме 9 мільярдів доларів, які раніше постановив стягнути апеляційний суд. Рішенню Верховного суду США також передувала судова суперечка між двома компаніями, яка тривала майже упродовж десятиліття.

Нагадаємо, компанія Oracle позивалася проти Google та звинувачувала компанію в незаконному використанні програмної платформи Java в операційній системі Android. «Ми твердо переконані, що Google розробила Android незаконно копіюючи основні технології Java для стрімкого просування на ринок мобільних пристроїв», — заявляли в компанії Oracle. Рішення у справі ухвалювали кілька судів, однак компанії подавали апеляції. Наразі ж Верховний суд своїм рішенням поставив крапку у цій судовій історії.

Фото: Flickr

ms.detector.media