ms.detector.media
MediaSapiens
05.04.2021 18:42
АМКУ оштрафував Google на 1 млн грн
АМКУ оштрафував Google на 1 млн грн
Розмір штрафу обумовлюється «обтяжуючими обставинами»: компанія не надавала Комітету затребувану інформацію більше року.

Антимонопольний комітет України оштрафував компанію Google на 1 млн грн. Про це йдеться на сайті відомства.

«ТОВ «Гугл» за неподання у встановлений строк інформації на вимогу державного уповноваженого Антимонопольного комітету України, оштрафовано на 1 млн грн.  Таке рішення прийняла Тимчасова адміністративна колегія Комітету на засіданні 2 квітня 2021 року. Розмір штрафу обумовлюється обтяжуючими обставинами, а саме тим фактом, що ТОВ «Гугл» не надавало Комітету затребувану інформацію більше року», - йдеться в повідомленні. 

Зазначано, що ця інформація була необхідна Комітету для розслідування за заявою фізичної особи-підприємця щодо блокування його облікового запису у додатку «Google Мій бізнес».

«Ненадання відповідачем інформації у визначені Комітетом строки унеможливили виконання Комітетом покладених на нього завдань, зокрема, щодо своєчасного, повного та всебічного розгляду заяви про порушення законодавства про захист економічної конкуренції. Слід зазначити, що вже в рамках розгляду справи, порушеної проти Товариства за ненадання інформації на вимогу Комітету, відповідачем було надано затребувану інформацію, що також враховано АМКУ при визначенні розміру штрафу», - додали в Комітеті.

Раніше російский суд оштрафував Twitter на $116,5 тис. через відмову видалити заклики до участі в мітингах.

ms.detector.media