ms.detector.media
MediaSapiens
05.04.2021 14:13
В Росії поки передумали блокувати Twitter, однак роботу його сповільнюватимуть і надалі
В Росії поки передумали блокувати Twitter, однак роботу його сповільнюватимуть і надалі
Сповільнювати роботу сервісу Роскомнагляд планує до 15 травня і вимагає, щоб до цього часу платформа видалила увесь заборонений контент.

Роскомнагляд відтермінував блокування мережі Twitter на території Росії, натомість продовжив термін уповільнення роботи соцмережі. Робота платформи на території Росії буде сповільнена до 15 травня. Саме до цієї дати Роскомнагляд вимагає, аби Twitter видалив решту забороненого контенту. Про це повідомляє видання Meduza.

Повідомляється, що Роскомнагляд прийняв таке рішення у зв’язку «вперше прийнятим компанією Twitter рішення щодо зміни принципів і швидкості роботи власної служби модерації на території Росії».

«Компанії Twitter надається додатковий час на видалення з соцмережі всього забороненого контенту та приведення діяльності у повну відповідність до законодавства Росії. У Роскомнагляді повідомили, що Twitter видалив на вимогу регулятора близько 1,9 тисячі з 3,1 тисячі матеріалів, що містять "дитячу порнографію, пронаркотіческій і суїцидальний контент"», — йдеться у повідомленні.

Як повідомляє Meduza, згідно з законом РФ, соцмережі мають 24 години на те, аби видалити заборонену інформацію з моменту отримання повідомлення.

Нагадаємо, із 10 березня на території Росії сповільнюється робота інтернет-платформи Twitter. У Роскомнагляді заяляють, що таке рішення прийняли через те, що Twitter не видаляє протиправний контект та цим порушує закони Росії. 

Після початку сповільнення роботи платформи у Росії виникли масові проблеми з доступом до державних інтернет-ресурсів — сайтів Кремля, уряду та інших. У відомстві заявили, що це сталося через збій у роботі провайдера — «Ростелеком», й не має стосунку до рішення Роскомнагляду про сповільнення роботи Twitter. Станом на 14:00 10 березня роботу сайтів російських держорганів відновили.

Раніше таки системні збої вже відбувалися, наприклад, у 2018 році, коли Роскомнагляд намагався заблокувати Telegram в Росіїї. Тоді постраждали сотні сайтів. 

У Twitter заявляли, що компанія «глибоко занепокоєна» рішенням Роскомнагляду обмежити роботу соцмережі в Росії через публікацію «забороненої інформації». 

Фото: Flickr

ms.detector.media