ms.detector.media
MediaSapiens
31.03.2021 11:37
«Ще дещо». Apple програла черговий суд компанії Swatch. Цього разу — щодо коронної фрази Стіва Джобса
«Ще дещо». Apple програла черговий суд компанії Swatch. Цього разу — щодо коронної фрази Стіва Джобса
Суддя припустив, що до Джобса «One more thing» говорив детектив Коломбо, персонаж відомого телесеріалу.

Компанія Apple програла суд проти швейцарського виробника годинників Swatch Group. Вона оскаржувала право швейцарської компанії на використання фрази «One more thing» («Ще дещо»). Про це повідомляє sundries.com.ua з посиланням на Bloomberg. Раніше суперечку за використання фрази «One more thing» Apple програла і в Австралії у 2019 році.

Як відомо, фразою «One more thing» Стів Джобс завершував низку презентацій Apple, анонсуючи появу нового продукту.

29 березня Високий суд Лондона постановив, що хоча рішення Swatch запатентувати фразу і виглядає як спроба «роздратувати» Apple, але дії компанії не можна вважати недобросовісними. Хоча в першій інстації суд зазначив, що «наміри Swatch переступили межу між належним та недоречним використанням торгової марки».

Зазначається, що конфлікт між Apple і Swatch триває з 2015 року: американьский виробник не зміг зареєструвати марку iWatch, бо швейцарська компанія вже мала продукт під назвою iSwatch. Тоді суд став на бік швейцарської компанії, і Apple була змушена випустити новий гаджет під назвою Apple Watch. 

Окрім того, у 2019 році американська корпорація оскаржила право Swatch використовувати у рекламній кампанії слоган «Tick different» («Тікай інакше»), який нагадує слоган Apple «Think different» («Думай інакше»). Swatch відповіла, що слоган походить із їхньої кампанії 1980-х  років «Always different, always new» («Завжди різний, завжди новий»). Крім того, як відзначили журналісти, коли Apple використовувала «Think different», слоган сприйняли як відповідь на девіз «Think» («Подумай») від IBM. Тоді суд Швейцарії також виніс рішення на користь Swatch.

Фото: sundries.com.ua

ms.detector.media