ms.detector.media
MediaSapiens
29.03.2021 15:01
Хакери, що здійснили напад на держоргани США, отримали доступ до пошти керівника Департаменту внутрішньої безпеки
Хакери, що здійснили напад на держоргани США, отримали доступ до пошти керівника Департаменту внутрішньої безпеки
У діях кіберзлоцинців вбачають «російський слід»

За даними агенції Associated Press, хакери отримали доступ до електронної пошти очільника Департаменту внутрішньої безпеки Чада Вулфа. Повідомляється, що атаку хакери здійснили за допомогою програмного забезпечення компанії SolarWinds, як і раніше. Про це пише Європейська правда.

Як йдеться в повідомленні Агенції, про цінність даних, які вдалося роздобути зловмисникам, публічної інформації не було. Однак як тільки стало відомо про кібератаку, Вулф та інші топ-посадовці використовували для листувань нові телефони та месенджер Signal.

Крім даних із пошти Вулфа, хакери роздобули робочі графіки співробітників Міністерства енергетики, й зокрема — його тодішнього очільника Дена Бруєтта. 

Про те, що пошту очільника Департаменту внутрішньої безпеки зламали, на одному зі слухань стосовно кібератаки, які відбулися у Конгресі, заявив республіканець Пет Феллон. Однак сам Вулф зазначив, що користувався кількома електронними скриньками. За інформацією речниці DHS, постраждали скриньки лише незначної кількості службовців, тому у відомстві не бачать вказівок на те, що їхня мережа досі скомпрометована.

Нагадаємо, торік щонайменше три штати США зазнали кібератаки з боку російських хакерів, через що постраждали кілька федеральних відомств.

17 грудня Агентство кібербезпеки США повідомило, що хакери використовували для доступу платформу SolarWinds, а також інші точки доступу, які у відомстві не розкрили.

Атаку на федеральні органи пов’язують з діяльністю хакерської групи APT29 або Cozy Bear, яку звинувачують у зв’язках зі службою зовнішньої розвідки РФ.

MediaSapiens повідомляв, що кібератака хакерів, яких пов’язують з російськими спецслужбами, торкнулася понад 250 державних установ та найбільших компаній.

Фото: flickr

ms.detector.media