ms.detector.media
MediaSapiens
26.03.2021 17:29
52% всіх мобільних додатків надають ваші дані третім особам. Найменше з усіх — Clubhouse та Signal
52% всіх мобільних додатків надають ваші дані третім особам. Найменше з усіх — Clubhouse та Signal
Найбільше даних передають Instagram, Facebook та LinkedIn.

За даними дослідження, яке провела компанія pCloud, понад 50% мобільних застосунків збирають дані своїх користувачів та надають їх третім особам. Найбільше даних третім особам передають Instagram, Facebook та LinkedIn.

«Програми збирають ваші дані із багатьох причин. Одна з них — покращення роботи додатку. Також дані використовуються для того, щоб націлити вас на рекламу на будь-якій платформі», — повідомляють автори дослідження.

У компанії додають, що додатки можуть збирати та обмінюватися будь-якою вашою особистою інформацією, аналізувати ваш профіль.

Наприклад, YouTube ділиться 42% вашої інформації«Щоразу, коли ви шукаєте відео на YouTube, 42% ваших особистих даних надсилаються в інше місце. Ці дані й інформуватимуть про типи реклами, які ви побачите до і під час відео. Також інформацію можуть продавати брендам, які націлять вас на інші платформи соціальних медіа», — додають у pCloud.

Повідомляється, що Instagram ділиться 79% ваших даних, а на другому місці Facebook, який віддає 57%, тоді як LinkedIn та Uber Eats продають 50%. Дослідження показало, що є додатки, які не продають даних, однак використовують їх для відстеження геолокації. Йдеться про додатки Just Eat, Grubhub та My McDonald's.

Також безпечними додатками є Skype, Microsoft Teams, Google Classroom, Clubhouse, Netflix та Signal. 

Нагадаємо, раніше MediaSapiens писав про те, що із липня 2020 року між корпораціями Apple і Facebook триває напружений конфлікт. Apple змінює налаштування, забороняючи власникам додатків використовувати персональні дані. Тепер, завантажуючи додаток, користувач має відповісти, чи погоджується він, що ця програма «стежитиме» за ним. У Facebook із такою політикою не погоджуються і вважають, що це завдасть малим компаніям фінансових збитків. Адже через відмову користувачів надавати персональні дані рекламу буде проблематично таргетувати, тож і витрачати на неї доведеться більше.

Фото: pcloud

ms.detector.media