ms.detector.media
MediaSapiens
25.03.2021 12:54
Мінцифри та EdEra спільно розроблять навчальні програми щодо цифрових професій і навичок
Мінцифри та EdEra спільно розроблять навчальні програми щодо цифрових професій і навичок
Міністерство цифрової трансформації та студія онлайн-освіти EdEra підписали меморандум про співпрацю.

Як повідомили в міністерстві, домовилися співпрацювати в розробці освітніх матеріалів щодо цифрових навичок, а також сумісних інноваційних програм навчання щодо цифрових професій та цифрових навичок із пілотними назвами «Цифровий коледж» і «Цифрові професії».

«Онлайн-платформу Дія.Цифрова освіта з безкоштовними освітніми серіалами на тему цифрової грамотності за рік відвідало близько 2 мільйонів українців. Завдяки партнерству з EdEra ми розширимо лінійку та формат контенту на онлайн-платформі», —  заявила Валерія Іонан, заступниця міністра цифрової трансформації.    

«Студія онлайн-освіти EdEra вже 6 років працює над упровадженням інноваційних освітніх підходів в Україні. Ми хочемо, щоб люди із захопленням включалися в навчальний процес», — сказав Ілля Філіпов, президент студії онлайн-освіти EdEra. Він додав, що студія вже створила спільно з Мінцифри низку освітніх продуктів, і підписаний меморандум підтвердив спільне бачення розвитку освіти в Україні.

Нагадаємо, за дослідженням Мінцифри, 53% українців не мають базового рівня цифрових навичок, ще 15,1% людей віком 60-70 років — не володіють цифровими навичками взагалі. У рамках національного проєкту з розвитку цифрової грамотності Дія.Цифрова освіта міністерство планує за 3 роки навчити цифрової грамотності 6 млн українців.

Фото Мінцифри

ms.detector.media