ms.detector.media
MediaSapiens
24.03.2021 20:51
Сандерс вважає, що Twitter даремно заблокував «расиста, сексиста, гомофоба і патологічного брехуна» Трампа
Сандерс вважає, що Twitter даремно заблокував «расиста, сексиста, гомофоба і патологічного брехуна» Трампа
Все ж таки 45-му президенту США, на думку сенатора, не дали висловитися.

Американський сенатор Берні Сандерс, який був основним конкурентом Джо Байдена у праймеріз Демократичної партії до виборів президента США 2020 року, розповів, як ставиться до блокування експрезидента Дональда Трампа в соцмережі Twitter. Про це Сандерс сказав у подкасті The Ezra Klein Show для New York Times.

На питання, чи не вважає він, що ліберали занадто цензурують ідеї та продукти, які їх ображають, сенатор відповів:

«Слухайте, у вас є колишній президент Трамп, який був расистом, сексистом, ксенофобом, патологічним брехуном, авторитаристом, кимось, хто не вірить у верховенство закону. Це хлопець із поганими новинами. Але якщо ви запитуєте мене, чи відчуваю я себе особливо комфортно, коли тодішній президент США через блокування не міг висловити свою думку в Twitter? Мені не комфортно з цього приводу», – зазначив Берні Сандерс.

Водночас він сказав, що не має відповіді на питання, як саме інтернет має балансувати між свободою слова та забороною на мову ненависті та теорії змови.

«Але над цим питанням ми повинні подумати. Оскільки вчора заборонили Дональда Трампа, а завтра це може бути хтось інший, хто має зовсім іншу точку зору. Мені не подобається надавати стільки повноважень купці високотехнологічних людей. Але диявол, вочевидь, полягає в деталях, і це те, про що нам доведеться довго і довго думати», – додав сенатор.

Нагадаємо, у січні 2021 року соцмережа Twitter назавжди заблокувала акаунт президента США Дональда Трампа, який мав 88 млн підписників.

6 січня Конгрес США повинен був офіційно порахувати голоси виборників, які б засвідчили перемогу Джо Байдена (306 голосів за Байдена проти 232 за Трампа).

Зазвичай це формальність, оскільки вже відомо, як проголосували виборники у кожному штаті. Але цього разу, після чергової заяви Трампа про те, що він не визнає результати виборів, натовп прорвався в будівлю Капітолія, де засідали обидві палати Конгресу, та зірвав процедуру підрахування голосів.

Внаслідок зіткнень із правоохоронцями загинуло 5 людей (серед них один поліцейський), понад 50 осіб було затримано, поліція та Національна гвардія застосували сльозогінний газ.

Після того як мітингарів вивели з будівлі, засідання продовжилось: через 14 годин після початку процедури підрахунку голосів обидві палати Конгресу підтвердили обрання Джо Байдена 46-м президентом США.

Після нападу на Конгрес Дональд Трамп був заблокований майже в усіх популярних соцмережах за «неодноразове порушення правил спільнот».

Фото: cnn.com

ms.detector.media