ms.detector.media
MediaSapiens
24.03.2021 15:05
53% українців не мають базових цифрових навичок — Мінцифра
53% українців не мають базових цифрових навичок — Мінцифра
І лише 28% володіють навичками роботи з програмним забезпеченням.

За дослідженням, яке провело Міністерство цифрової інформації, 53% українців не мають базового рівня цифрових навичок, ще 15,1% людей віком 60-70 років — не володіють цифровими навичками взагалі. Дані дослідження оприлюднили на сайті Мінцифри.

До базових навичок входить пошук інформації, комунікація, створення цифрового контенту, онлайн-безпека й вирішення дрібних технічних питань. 

Дослідження Мінцифри також показало,  що 56% українців вміють користуватися інтернет-банкінгом, можуть купувати товари через інтернет. Ще 28% українців вміють працювати з програмним забезпеченням — програмами Word, Excel тощо.

Також 75% вміють користуватися месенджерами, поштою, популярними соцмережами — вайбером, фейсбуком, інстаграмом, твіттером тощо. Близько 74% українців мають розвинуті інформаційні навички. Йдеться про вміння знаходити, аналізувати, впорядковувати інформацію.

У Міністерстві повідомляють, що отримати цифрові навички українці можуть за допомогою онлайн-платформи Дія.Цифрова освіта. «Тут кожен українець може безкоштовно навчатись у форматі освітніх серіалів. За рік вдалося створити без державного фінансування понад 50 освітніх серіалів. Платформу «Дія.Цифрова освіта» відвідали майже 2 млн українців, з них — майже 500 тисяч зареєструвались на навчання. За статистикою порталу, 70−80% користувачів дивляться всі серії освітніх серіалів, проходять фінальне тестування та отримують сертифікати», — повідомляють у Міністерстві.

Нагадаємо, за даними дослідження компанії Kantar Україна, протягом лютого українці активно користувалися послугами різних інтернет-магазинів та маркетплйсів. Йдеться про сайти Prom.uaComfy.ua та Hotline.ua. Також популярним у лютому став сайт Novaposhta.ua.

Фото: Flickr.com

ms.detector.media