ms.detector.media
MediaSapiens
24.03.2021 12:37
«Get Digital». Facebook запустить в Україні платформу з цифрової грамотності
«Get Digital». Facebook запустить в Україні платформу з цифрової грамотності
Йдеться про програму з цифрової освіти для батьків, вчителів та підлітків.

В Україні з’явиться своя версія програми з цифрової грамотності «Get Digital». Її запустять компанія Facebook та ГО «Ла Страда-Україна» у рамках тижня цифрової грамотності. Програму створюють для того, щоб надати школам та сім’ям в Україні інструменти створення безпечних цифрових спільнот. Про це компанія Facebook повідомила пресрелізом.

Повідомляється, що  уроки та ресурси, які пропонує «Get Digital», базуються на дослідженнях й розроблені для того, щоб допомогти молоді розвинути навички цифрової грамотності. Уся інформація в «Get Digital» розділена на п’ять основних блоків: «Основи цифрової грамотності», «Благополуччя», «Спілкування в Інтернеті», «Соціальний вплив у цифровому середовищі» та «Цифрові можливості».

«У кожній із зазначених сфер педагоги можуть знайти готові до використання плани занять для опрацювання обраних питань зі своїми учнями. Для батьків є матеріали, які допоможуть почати розмову зі своїми дітьми про цифрову безпеку з необхідними термінами для обговорення. А підлітки можуть знайти вправи, що допоможуть краще орієнтуватися в Інтернеті та створювати онлайн-спільноти», — йдеться в пресрелізі.

Уроки для викладачів розробила команда «Youth and Media» з Центру Інтернету та суспільства ім. Беркмана Кляйна Гарвардського університету разом з науково-дослідним центром «The Greater Good» при Каліфорнійському університеті у Берклі та «Teaching Tolerance».

«Лише у 2020 році на безкоштовну Національну гарячу лінію для дітей та молоді, якою керує громадська організація «Ла Страда-Україна», надійшло майже 3 000 дзвінків та повідомлень від підлітків та молоді, які стали жертвами різних проблем в Інтернеті: кібербулінгу, секстингу, грумінгу, фішингу, шахрайства з платіжними картками тощо. «Ла Страда-Україна» співпрацює з Facebook та державними установами в Україні з метою запобігання подібним проблемам і надання допомоги та підтримки дітям та молоді, які стикалися з неприємними ситуаціями в Інтернеті, адже лише спільними зусиллями зможемо захистити дітей та молодь в Інтернет-середовищі», — каже директорка департаменту Національних гарячих ліній та соціальної допомоги Альона Кривуляк.

Раніше MediaSapiens повідомляв, що для популяризації вакцинації проти коронавірусу, Facebook розпочинає глобальну кампанію з інформування про безпечність щеплень. У соцмережі до перевірених дописів про вакцинацію додаватимуть спеціальну позначку. Також маркуватимуть дописи в яких йтиметься про те, що вакцини проходять перевірку на ефективність та безпеку. 

Фото: Flickr.com

ms.detector.media