ms.detector.media
MediaSapiens
22.03.2021 15:01
Facebook видалив 12 мільйонів фейкових повідомлень про коронавірус
Facebook видалив 12 мільйонів фейкових повідомлень про коронавірус
Також за три місяці соцмережа видалила 1,3 мільярда фейкових акаунтів.

Компанія Facebook видалила 12 мільйонів фейкових повідомлень, які стосувалися пандемії COVID-19 та вакцинації. Фейки видаляють за допомогою систем штучного інтелекту. Крім цього, у фейсбуку видалили й 1,3 мільярди фейкових акаунтів за останні три місяці минулого року. Про це пише Суспільне з посиланням на заяву компанії Facebook.

«Від початку пандемії ми використовували наші системи штучного інтелекту для видалення матеріалів, пов'язаних з COVID-19, які світові експерти в області охорони здоров'я відзначили як дезінформацію, а потім для виявлення копій, коли хтось намагається ними поділитися. В результаті ми видалили понад 12 мільйонів матеріалів про COVID-19 і вакцини», — заявили у Facebook.

Повідомляється, що компанія зайняла жорстку позицію щодо поширення фейків й блокує підроблені акаунти щодня, більшість з яких — у момент створення. Також Facebook виявив понад сотню мереж ботів, які займалися поширенням фейків. Наразі для боротьби із фейками компанія залучає 80 фактчекерів, які аналізують контент написаний 60 мовами.

«Ми також розслідуємо та усуваємо таємні операції із впливу за кордоном і всередині країни, засновані на фальшивих акаунтах. За останні три роки ми видалили понад 100 мереж скоординованої недостовірної поведінки (CIB) з нашої платформи», — кажуть у компанії.

Нагадаємо, для популяризації вакцинації проти коронавірусу, Facebook розпочинає глобальну кампанію з інформування про безпечність щеплень. У соцмережі до перевірених дописів про вакцинацію додаватимуть спеціальну позначку. Також маркуватимуть дописи в яких йтиметься про те, що вакцини проходять перевірку на ефективність та безпеку.

Фото: Flickr.com

ms.detector.media