ms.detector.media
MediaSapiens
18.03.2021 18:26
У Likee заблокували акаунти малолітніх блогерів, які оголосили про «роман»
У Likee заблокували акаунти малолітніх блогерів, які оголосили про «роман»
Водночас діти вже завели собі інші акаунти.

У соцмережі Likee заблокували акаунти 8-річної української блогерки Мілани та 13-річного російського блогера Павла, які кілька днів тому оголосили, що «вирішили зустрічатись». Про це повідомив Уповноважений президента з прав дитини Микола Кулеба у Facebook.

«Надзвичайно важливо, щоб соціальні мережі свідомо ставилися до контенту, який в них поширюється, зокрема контенту за участі дітей. Після інциденту, який набув резонансу, акаунти "юних блогерів" у мережі Likee заблоковано. Надійшло повідомлення від офіційного представника мережі, що вони обурені таким контентом», – зазначив він.

У Мілани в Likee було 6,7 млн підписників, у Павла – 600 тисяч. У блогерів є акаунти в інших соцмережах, вони наразі не заблоковані. Наприклад, в Instagram у Мілани 525 тисяч підписників, а в Павла – 54 тисячі. Зазначимо, що до скандалу з їхніми стосунками на сторінці дівчинки було близько 480 тисяч підписників, на сторінці Павла – 34 тисячі. У сторіз в Instagram обидва блогери повідомили, що в них є другі акаунти в Likee.

Раніше Уповноважений президента з прав дитини Микола Кулеба звернувся до правоохоронців з проханням розслідувати публікації у соцмережах про нібито стосунки юних блогерів. В іInstagram діти розміщували дописи та сторіз, на яких вони обіймаються, цілуються та навіть сплять в одному ліжку.

Мама дівчинки заявляла у коментарях ЗМІ, що між дітьми — справжнє кохання, і їх ніхто не змушує зображати стосунки. Після того як її викликали на допит, жінка заявила, що роман «постановочний». Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 1 ст. 301 ККУ (ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів).

ms.detector.media