ms.detector.media
MediaSapiens
18.03.2021 16:06
В Україні пройде Європейський тиждень медіаграмотності — як долучитися
В Україні пройде Європейський тиждень медіаграмотності — як долучитися
У рамках Європейського тижня медіаграмотності в Україні проведуть освітню кампанію з цифрової грамотності.

Із 22 березня в Україні стартує Європейський тиждень цифрової грамотності, у рамках якого Міністерство цифрової трансформації проведе комунікаційну та освітню кампанію. Теми заходів у рамках Європейського тижня стосуватимуться базових цифрових навичок та медіаграмотності, кодування, STE(A)M та штучного інтелекту, цифрової культурної спадщини тощо. Про це повідомляють на сайті Міністерства.

Європейський тиждень медіаграмотності щороку проходить у різних містах Європи. Заходи відбуваються у різних коворкінгах, громадських центрах, школах, університетах,. За 10 років до Європейського тижня цифрової грамотності долучились більше 1 300 000 учасників. 

«В Україні, за даними 2019 року, не володіють базовими цифровими навичками ще більше громадян — 53%. В той час як цифрова грамотність так само важлива сьогодні, як вміння писати, читати і говорити. Від рівня цифрової грамотності залежить не лише комфорт проживання в країні цифрових сервісів, а й конкурентоспроможність кожного громадянина, вміння опиратися фейкам та дбати про свої дані онлайн», — йдеться на сайті Міністерства.

Зокрема, у рамках Європейського тижня медіаграмотності в Україні відбудеться лекція про фактчекінг від експертів VoxCheck, лекція про жінок в науці тощо. Більше подій можна знайти за посиланням.

«Через пандемію COVID-19 ми заохочуємо зосередитись на проведенні подій онлайн. Кожен може долучитися до кампанії. Ви можете взяти участь у різний спосіб — як партнер, організатор власного заходу та, звичайно, як учасник», — зазначають у Міністерстві

Інформацію про усі події можна знайти на сторінці у фейсбуку, також можна створити власну подію та додати свою її на європейську карту. Для того, аби потрапити у програму українських подій у Facebook, потрібно заповнити гугл-форму.

Для того, аби отримувати нагадування про події, потрібно зареєструватися за посиланням. Також інформацію про заходи можна відстежувати за хештегами #AllDigitalWeek2021 та #AllDigitalWeekUkraine.

Нагадаємо, міністерство цифрової трансформації та координатор проєктів ОБСЄ в Україні запустили освітній серіал для держслужбовців «Основи кібергігієни».

Фото:

ms.detector.media