ms.detector.media
MediaSapiens
17.03.2021 13:07
Instagram буде попереджати підлітків про «потенційно підозрілих» дорослих
Instagram буде попереджати підлітків про «потенційно підозрілих» дорослих
Нові функції запускаються заради безпеки молодих користувачів соцмережі

Щоб захистити підлітків від «небажаних контактів» з боку дорослих, Instagram запускає нову функцію, яка забороняє дорослим відправляти повідомлення людям молодше 18 років, якщо молода людина не підписана на дорослого. А якщо дорослий, за яким підліток не стежить, спробує відправити повідомлення в Direct, молода людина отримує попередження, що це повідомлення не підходить для нього. Про це повідомляється в блозі соцмережі.

Також соцмережа попереджатиме підлітків, коли дорослий, що виявляє «потенційно підозрілу поведінку», спробує йому написати в Direct. «Якщо дорослий відправляє велику кількість запитів в друзі або повідомлення людям молодше 18 років, ми будемо використовувати цей інструмент, щоб попередити про це підлітків, аби дати їм можливість завершити розмову, заблокувати, поскаржитися або обмежити повідомлення від цього користувача» - йдеться в повідомленні соцмережі. Оновлення з'являться вже в цьому місяці в деяких країнах, а потім по всьому світу.

Крім того, платформа ускладнить дорослим, «котрі виявляють потенційно підозрілу поведінку», пошук акаунтів підлітків і відстеження їх оновлень. Це може бути заборона цим дорослим на перегляд облікових записів підлітків в розділі «Пропоновані користувачі», заборона на показ підліткового контенту в Reels або Explore і автоматичне приховування коментарів дорослих до загальнодоступних публікацій підлітків.

Соцмережа також буде заохочувати підлітків до того, щоб їх облікові записи були приватними. Вже зараз, якщо користувач молодше 18 років реєструється Instagram, йому пропонується вибір між загальнодоступною або приватним обліковим записом. Якщо підліток не вибирає «приватний» режим при реєстрації, пізніше йому відправляють повідомлення з перерахуванням переваг приватного облікового запису і нагадують йому про необхідність перевірити свої настройки.

Платформа також офіційно заявила, що допустимий вік для реєстрації акаунта - не менше 13 років. «Хоча багато людей чесно кажуть про свій вік, ми знаємо, що молоді люди можуть брехати про дату свого народження», - йдеться в заяві. Щоб вирішити проблему перевірки віку, компанія розробляє нові технології за допомогою штучного інтелекту і машинного навчання.

Компанія повідомляє, що в подальшому представить додаткові заходи для захисту молодих людей в Instagram, включаючи додаткові настройки конфіденційності.

Раніше стало відомо, що через відверті фото стосунків 8-річної дівчини-моделі та 13-річного Instagram-блогера уповноважений президента з прав дитини Микола Кулеба звернувся до правоохоронців. 

Фото:unsplash.com/@erik_lucatero

ms.detector.media