ms.detector.media
MediaSapiens
16.03.2021 16:02
СБУ заблокувала хакерську атаку Росії на українські урядові ресурси
СБУ заблокувала хакерську атаку Росії на українські урядові ресурси
Атаку на урядові сайти України організувало угрупування «Armageddon» для того, аби отримати доступ до секретних даних вищих органів державної влади.

Служба безпеки України заблокувала масштабну кібератаку угрупування «Armageddon». За даними СБУ, це хакерське угрупування ймовірно підконтрольне ФСБ Російської Федерації. Завдяки хакерам куратори з Росії намагалися отримати доступ до секретних даних вищих органів державної влади України. Про це повідомляють на сайті СБУ.

Повідомляється, що кіберфахівці СБУ нейтралізували наслідки та не допустили потенційного несанкціонованого доступу російських спецслужб до державних інформаційних ресурсів. Усі органи державної влади про можливість кіберзагрози повідомили за допомогою платформи «MISP-UA».

«Правоохоронці здійснюють ефективне розслідування кіберінцидентів для встановлення всіх причетних осіб і притягнення їх до кримінальної відповідальності. СБ України продовжує роботу з виявлення, фіксації і нейтралізації будь-яких проявів гібридної агресії РФ проти України, а також докладає всі зусилля для їх попередження», — йдеться у повідомленні СБУ.

Раніше MediaSapiens повідомляв, що щонайменше три штати США зазнали кібератаки з боку російських хакерів, через що постраждали кілька федеральних відомств США.

Фото: Flickr.com

ms.detector.media